Nik Xhelilaj Biografia

Nik Xhelilaj lindi me 5 mars 1983 ne Tirane. Ne moshen 14 vjecare hyri ne shkollen Ushtarake ne Stamboll. 7 muaj me vone ai e braktisi jeten ne Turqi dhe u rikthye ne Tirane, ku filloi angazhimet si aktor me projektin “Sirea Film” nen drejtimin e regjisoreve Leonard Bombaj dhe Alfred Trebicka. Ne vitin 2004 hyri ne Akademine e Arteve. Sapo mbaroi vitin e pare Pirro Milkani i dha rolin kryesor ne filmin “Trishtimi i zonjes Shnajder”. Filma te tjere ku ka marre pjese jane: (“Gjalle!” – 2009) dhe (“Albaner” – 2010).