Saimir Tahiri Biografia

Saimir Tahiri u lind me date 30 Tetor 1979, ne Ti­rane.

Vazhdon studimet per mbrojtjen e Grades Doktor Shkencash, ne fushen e se Drejtes Parlamentare ne Shqiperi. Ka perfunduar studimet Master per te Drejte Publike prane Departamentit te se Drejtes Publike ne Universitetin e Tiranes, Fakulteti i Drejtesise. Eshte diplomuar per Jurisprudence ne Universitetin e Ti­ranes, Fakulteti i Drejtesise.

Ne vitin 2009, zgjidhet perfaqesues ne Parlament i Partise Socialiste per Qarkun Tirane, ne Legjislaturen XVIII te tij. Gjate kesaj legjislature ka mbajtur funk­sionin e Nenkryetarit te Grupit Paralmentar. Qe prej vitit 2011, Saimir Tahiri zgjidhet dhe ushtron detyren e Kryetarit te Partise Socialiste per Tiranen. Gjate periudhes 2009 – 2013 ka qene Anetar i Komisionit Parlamentar per Çeshtjet Ligjore, Administraten Publike dhe te Drejtat e Njeriut.

Qe prej vitit 2008 mban titullin Avokat. Ne vitet 2006 – 2008 ka qene pedagog i jashtem prane Fakulte­tit te Drejtesise dhe ne disa institucione arsimore te larta.

Ne vitin 2013 zgjidhet Minister i Brendshem i Shqiperise.

Burimi: Wikipedia