Sokol Olldashi Biografia

Sokol Olldashi ka lindur me 17 dhjetor 1972 ne Durres eshte deputet i Partise Demokratike ne Kuvendin e Shqiperise dhe Minister i Puneve Publike dhe Transportit ne qeverine shqiptare.
Shkollimin e mesem e ka kryer ne vendlindje ndersa studimet e larta per drejtesi i kreu me 1995 dhe ne vitin 2004 Kolegjin e Mbrojtjes, prane Komandes se Doktrinave. Qe nga koha e studimeve fillon te punoje si gazetar ne Agjencine Telegrafike Shqiptare dhe behet kryeredaktor i televizionit ATN pastaj zgjidhet ne krye te Forumit Rinor te Partise Demokratike, dhe ne vitin 2001, zgjidhet deputet ne Parlament. Qe nga viti 2007, mban postin e Ministrit te Puneve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit ne qeverine e Shqiperise. Eshte njohes i gjuhes angleze dhe italiane.

Burimi: Wikipedia